Damn Honey op de Goede Weg

Damn Honey podcast heeft een reeks korte interviews, STEM HONEY, over feminisme en racisme met 6 lijsttrekkers gemaakt in de aanloop naar de verkiezingen (niet alle partijen hebben gereageerd). En tot mijn grote blijdschap heeft elk aflevering een transcriptie. Ik heb ze allemaal gelezen en het was leuk om een ontspannen interview te lezen in plaatst van het formele formaat van andere media.

En dat is omdat het een podcast formaat is.

Het was zo goed dat ik het jammer vond dat het niet dieper ging in andere onderwerpen zoals bijvoorbeeld hoe ze willen voorkomen dat iets zoals het toeslagenaffaire niet weer gebeurt. Of hoe willen deze partijen zorgen dat mensen met een beperking die werken, naar kennis, opleiding en soort werk beloond worden en niet gebonden worden aan het minimumloon alleen omdat ze een beperking hebben.

Het belang van transcripties

Vorig jaar heb ik bij het podcastfestival een presentatie gegeven over transcripties. Podcast in Nederland hebben zelden transcripties wat ze ontoegankelijk maakt voor een groot groep mensen.

Damn Honey heeft samen met een groep vrijwilligers transcripties gemaakt voor de STEM podcast reeks. Ik ben er blij mee omdat het mij een kijkje geeft in hoe deze lijsttrekkers denken over een aantal punten.

Elke keer als ik weer een leuke transcriptie van een podcast leest vind ik het jammer dat de meeste podcasts er geen hebben. Want ik vind het podcast formaat echt fijn en ik kan me voorstellen dat als ik niet doof was dat ik dagelijks naar podcasts zou luisteren.

Ik blijf hopen dat meer Nederlandse podcast makers zich willen in zetten om hun podcast van transcripties te voorzien.

Comments are closed.